Limitarea continutului social la 30 de minute pe zi scade sentimentele de singuratate si depresie, afirma noi cercetari. Studiul sugereaza ca folosirea excesiva de social media face ca oamenii sa fie mai deprimati si singuri. Este, de asemenea, ironic faptul ca utilizarea mai putina „sociala” a mass-media reduce sentimentele de singuratate.

Pentru studiu, 143 de studenti au fost urmariti timp de trei saptamani. Jumatate s-au spus sa foloseasca medii sociale in mod normal, in timp ce cealalta jumatate a fost instruita sa o limiteze la 30 de minute pe zi. Toti au raportat utilizarea de Facebook, Snapchat si Instagram, impreuna cu sentimente de anxietate, depresie, singuratate si teama de a pierde contactul cu mass media.

Dr. Melissa G. Hunt, primul autor al studiului, a explicat rezultatele: „Iata linia de jos. Folosirea mai putina a mediilor sociale decat in ​​mod normal ar duce la scaderi semnificative atat in ​​depresie, cat si in singuratate. Aceste efecte sunt deosebit de pronuntate pentru persoanele care au fost mai deprimate cand au intrat in studiu. ”

Dr Hunt nu crede ca tinerii ar trebui sa inceteze sa mai foloseasca toate mijloacele de comunicare sociala. Limitarea timpului ecranului, totusi, pare a fi sensibila, spune ea: „Este putin ironic faptul ca reducerea utilizarii de mediile sociale va face sa va simtiti mai putin singuri. Unele studii din literatura de specialitate existente despre social media sugereaza ca exista o cantitate enorma de comparatii sociale care se intampla. Cand te uiti la viata altor oameni, in special la Instagram, este usor sa concluzionam ca viata oricarei alte persoane este mai rece sau mai buna decat a ta „.