Traumele copilariei sunt „transmise” de la o generatie la alta, arata noi cercetari. Mamele sunt mai predispuse sa „transmita” traumele lor propriilor copii decat tatii, a aflat studiul realizat de diversi doctori, ale carui rezultate provin dintr-un sondaj national al SUA din patru generatii de familii americane. Au fost colectate toate detaliile legate de orice abuz din copilarie, forme de maltratare sau factori de stres familial.

Persoanele ale caror parinti au suferit patru traumatisme in copilarie, cum ar fi separarea parintilor sau abuzul lor, au avut de patru ori mai multe sanse de a avea probleme de sanatate mintala, iar copiii care au suferit traume in copilarie au avut, de asemenea, un risc dublu de aparitiei a sindromului ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie).

Dr. Adam Schickedanz, primul autor al studiului, a declarat:

“Cercetarile anterioare au analizat traumatismul din copilarie ca factor de risc pentru problemele de sanatate fizica si psihica la varsta adulta, dar aceasta este prima cercetare care atesta ca sanatatea comportamentala pe termen lung afecteaza adversitatea copilariei si, astfel, se extinde intre generatii de la parinte la copil.”

Rezultatele au aratat o legatura puternica intre parintii care au avut abuzuri in copilarie si problemele de comportament ale copiii lor.

Dr. Schickedanz a declarat, de asemenea:”Daca putem identifica acesti copii care prezinta un risc mai mare, ii putem conecta la servicii care ar putea reduce riscul sau pot preveni probleme de sanatate comportamentale”.