Nu este nimic mai placut decat sa iti incepi ziua band un espresso preparat la espressorul pe care l-ai cumparat. Poti savura un espresso oricand doresti, fie dimineata, fie la pranz pentru a capata energie pentru restul zilei, fie cand ziua s-a terminat si doresti sa te relaxezi. Din moment ce un espresso este o bautura atat de rapid de consumat, daca in prealabil cumperi boabe de calitate, aroma generata este foarte gustoasa.

De ce este un espresso un sortiment de cafea atat de popular?

Daca ai cumparat cel mai bun espressor de cafea boabe, tu poti controla intregul proces de preparare al sortimentului tau de cafea preferat. In functie de setarile espressorului pe care l-ai achizitionat, poti controla anumite functii, cum ar fi temperatura prepararii, presiunea apei, posibilitatea de a face si alte sortimente de cafea, precum si usurinta curatarii/indepartarii apei.

Tipuri de espressoare

Tehnologia masinii espresso a progresat semnificativ de cand inventatorul italian Luigi Bezzera, cunoscut sub numele de Steve Wozniak al esspresoarelor, a inventat aceasta masina la inceputul secolului al XX-lea. In timp ce tehnologia s-a tot schimbat de-a lungul timpului, principiile au ramas aceleasi.

Elementele de baza ale producerii de espresso

Calitatea unei cesti de espresso se reduce la presiunea utilizata in procesul de fabricare al sortimentului de cafea potrivit. Astazi, la fel ca in secolul XX, poti cumpara masini de espresso cu aburi care utilizeaza presiunea aburului pentru a impinge apa in recipientul de cafea si a prepara astfel espresso.

Alternativ, poti opta pentru o masina cu pompa care in mod esential face acelasi lucru. In timp ce dispozitivele cu aburi sunt o varianta buna de pornire, daca doresti un espresso cremos si foarte delicios, este indicat sa te gandesti sa achizitionezi un espressor cu pompa.

Espressoare super versu semi-automatice

Cand vine vorba de cumpararea unei masini de espresso, ai in principiu de ales din doua variante: ori o masina care “face totul pentru tine”, ori una “care te ajuta sa prepari singur cafelele”. Cele dintai sunt numite masini super-automate, in timp ce cele din urma sunt masinile semi-automate.

Cum sa folosesti un espressor cu un sistem automat

Daca nu doresti sa te complici cu prepararea cafelei, atunnci un espressor cu un sistem automat va face totul pentru tine.

Un astfel de espressor va macina cafeaua incorporata, va umple automat filtrul de apa si va distribui de asemenea laptele in cafea.