Oamenii mostenesc modelele de relatie de la mamele lor, afirma noile cercetari. Atat barbatii, cat si femeile ale caror mame au un numar mai mare de parteneri vor avea probabil mai multi parteneri insisi. In mod similar, mamele care divorteaza sau care au mai multi parteneri, au copii care sunt mai susceptibili sa se divorteze si sa fie cu mai multi parteneri. O persoana are mai multe sanse de a-si rupe convietuirea daca mama ei o face atat de frecvent.

Este probabil pentru ca mamele isi transmit modelele de relatie copiilor lor.

Dr. Claire Kamp Dush, care a condus studiul, a declarat: Rezultatele noastre sugereaza ca mamele pot avea anumite caracteristici care le fac mai mult sau mai putin de dorit pe piata casatoriei si mai bine sau mai rau la relatii. Copiii mostenesc si invata acele abilitati si comportamente si le pot lua in propriile relatii „.

Studiul a urmat peste 3.200 de mame si copiii lor timp de 24 de ani. Ea a urmarit modul in care oamenii s-au casatorit si au divortat intre generatii si relatiile lor ulterioare.

Dr Kamp Dush a spus: „Nu este doar divort acum. Multi copii isi vad parintii divortand, incep relatii de casnicinoi si sfarsesc caei. Toate aceste relatii pot influenta rezultatele copiilor, asa cum vedem in acest studiu. ” Cei care au vazut ca mamele lor au mai multe relatii au avut tendinta sa copieze singuri acest lucru.

Dr Kamp Dush a spus: „Este posibil sa observati convietuirea ca un tip de relatie atractiva, mai putin angajata daca ati vazut mama intr-o astfel de relatie pentru o perioada mai lunga. Acest lucru poate duce la mai multi parteneri, din moment ce relatiile de coabitare sunt mult mai probabil sa se descompuna. ”

Mamele isi transmit caracteristicile copiilor lor, dr. Kamp Dush a spus: „Ceea ce sugereaza rezultatele noastre este ca mamele isi pot transfera propriile caracteristici si abilitati de relationare cu copiii lor – pentru bine sau pentru mai rau. Ar putea fi faptul ca mamele care au mai multi parteneri nu au abilitati de relatii bune sau nu se confrunta cu conflicte bine sau au probleme de sanatate mintala, fiecare dintre acestea putand sa submineze relatiile si sa duca la instabilitate.

Oricare ar fi mecanismele exacte, acestea pot transmite aceste caracteristici copiilor lor, facand relatiile copiilor lor mai putin stabile „.