Ati muncit din greu pentru a ajunge pe primul loc in Google.ro? De acum trebuie sa va aparati pozitia.

Generarea unei surse consecvente de trafic pe site este fundamentul fiecarei afaceri online. Daca pe site-ul dumneavoastra nu se inregistreaza vizitatori, este imposibil sa ii convertiti in clienti loiali pe termen lung. Cand va stabiliti ca o autoritate prin intermediul obiectivului Google, aceasta va creste vizibilitatea dvs. in interogarile motorului de cautare.

Dar ce se intampla dupa ce v-ati castigat un loc de top in paginile cu rezultatele cautarii Google? Contrar convingerilor populare, clasarea pentru anumite cuvinte cheie constituie doar jumatate din batalia pentru pozitia de lider in online. Principiile de baza ale promovarii SEO sunt in continua evolutie, iar marketingul trebuie sa ramana la curent cu ultimele tendinte, spun specialistii Ultraseo.ro.

  • Actualizeaza-ti site-ul prin continut fresh si relevant

Acest lucru suna intuitiv, dar reprezinta una dintre cele mai frecvente greseli in procesul de optimizare seo on page. Google tine cont atat de calitatea continutului, cat si de prospetimea continutului, ca parte a algoritmului sau de clasificare, astfel incat mententata site-ului dumneavoasta curent este o modalitate excelenta de a va mentine pozitia.

Strategiile anticoncurente, cum ar fi articolele compuse din text pur, pot impiedica rankingul in motorul de cautare. Potrivit echipei Ultra SEO, daca doriti sa va mentineti cuvintele cheie, ar trebui sa actualizati continutul adaugand un sortiment de videoclipuri si imagini in articole. Acest lucru va imbunatati experienta utilizatorilor si va atrage alte persoane in site-ul respectiv.

  • Accelereaza-ti site-ul pentru incarcarea in timp util a paginilor

Campanii de promovare seo

Viteza site-ului a fost mult timp un factor de clasificare in motorul de cautare Google, insa multe site-uri web inca nu se incarca foarte repede, in special pe telefonul mobil, unde acum au loc majoritatea cautarilor. Retineti ca exista peste doua milioane de bloguri postate zilnic, deci daca site-ul dumneavoasta nu se incarca destul de repede, utilizatorii vor recurge cel mai probabil la o solutie alternativa.

Google indeamna webmasterii sa isi reduca timpul de incarcare a paginii la mai putin de o secunda pentru dispozitive mobile, ceea ce este foarte rapid. Cu toate acestea, chiar daca nu reusiti aceasta performanta, tineti cont de faptul ca ca fiecare secunda pe care o alocati timpului de incarcare a paginii conduce la abandonarea acesteia.

  • Extinde reteaua pentru link building

Una dintre cele mai frecvente greseli in cadrul campaniei de seo off page consta in focusarea excesiva asupra cantitatii si nu asupra calitatii backlink-urilor. Daca ati clasat un anumit cuvant cheie, nu este nevoie sa creati backlink-uri excesive pentru acea pagina. Google poate detecta daca un site castiga legaturi intr-un ritm nerezonabil. Backlink-urile construite prea repede pot fi percepute ca un element nociv care pot sa va penalizeze site-ul.

Clasamentul propriu poate scadea, de asemenea, daca orientati toate link-urile catre o singura pagina. Google doreste ca utilizatorii sa poata accesa continut relevant si util pe site-ul dumneavoasta. Contraintuitiv, s-ar putea ca legaturile din site-ul dumneavoasta sa fie la fel de importante ca si backlink-urile catre site-ul in cauza. Asigurati-va intotdeauna ca paginile externe pe care le conectati furnizeaza cititorilor informatii relevante si valoroase.

  • Construiti-va prezenta in social media

Exista unele ambiguitati cu privire la cum si daca implicarea social media este un factor de ranking in motoarele de cautare, direct sau indirect. Cu toate acestea, este foarte clar ca motoarele de cautare vad fiecare platforma social media ca marca de autoritate. Site-uri cum ar fi Facebook, Twitter si LinkedIn toate au un PageRank ridicat in Google. Obtinerea de linkuri din aceste retele ajuta motorul Google sa determine relevanta site-ului dumneavoastra web. Cu cat mai multi utilizatori distribuie continutul postat pe social media, cu atat mai multa vizibilitate veti primi din partea acestor retele sociale.

Optimizarea motorului de cautare este un proces pe termen lung care nu genereaza rezultate peste noapte. De obicei, aveti nevoie de cateva luni inainte de a incepe sa observati rezultatele unei strategii SEO. Optimizarea SEO presupune mai mult decat plasarea unor cuvinte-cheie la indemana utilizatorului, insa specialistii Ultra SEO va furnizeaza cele mai bune solutii pentru a castiga si mentine o pozitie de lider in motorul de cautare.