De multe ori, te gandesti ca in contextul in care nu gatesti asa des, un mixer cu bol ar fi o investitie inutila. Insa, chiar daca gatesti destul de rar ( poate in acele ocazii cand iti acorzi timp pentru asta), un mixer cu bol te poate ajuta mult si iti poate usura aceasta munca.

El poate deveni in scurt timp unul dintre cei mai buni prieteni ai tai din bucatarie si de asemenea poti experimenta, invatandu-i functiile si permitandu-ti uneori sa gatesti lucruri mai sofisticate.

Ce este un mixer cu bol?

Daca iti imaginezi mental imaginea unui mixer de bucatarie, sunt sanse foarte mari sa vizualizezi versiuni celebre KitchenAid (cum ar fi Kleenex si Q-Tips). Acest nume de marca a devenit descriptorul standard al acestei industrii.

Incepand cu anul 2014, KitchenAid a vandut anual peste 2,5 milioane de mixere, astfel incat, din multe motive, probabil este singura marca de care ai auzit. Acest mixer cu bol combina in mod profesional constructia de otel cu greutati mari si un motor puternic, care il face un instrument indispensabil atat pentru brutari, cat si pentru bucatari, dar si pentru acele persoane care obisnuiesc sa gateasca mai rar.

In esenta, un mixer cu bol este o pereche suplimentara de brate “mari si inalte” in bucatarie. Il poti utiliza ori de cate ori simti nevoia sa apelezi la un ajutor, pentru a face o sarcina de amestecare in timp ce te ocupi manual de o alta parte a retetei ( care iti este mai la indemana sa o realizezi asa).

Un mixer cu bol combina ingredientele cu o precizie pe care un om nu poate sa o atinga, oricat de priceput bucatar ar fi. De asemenea, este conceput sa reziste in timp, atata timp cat stii cum sa il folosesti.

La ce este bun un mixer cu bol? Ce il recomanda ca unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii poti avea in bucatarie?

Un mixer cu bol de baza este dotat cu trei dispozitive de prindere a lamei: un surub, un carlig de aluat si un batator. Vei putea folosi unul sau altul in functie de rezultatul la care doresti sa ajungi.

De exemplu, poti folosi batatorul pentru majoritatea sarcinilor, inclusiv pentru amestecarea batoanelor, aluatelor, etc, pentru zdrobirea carnei de porc sau de pui, ori pentru a amesteca carne de vita daca nu doresti sa o atingi cu mainile.