4. Flexibilitate

La fel de important ca si planurile, angajamentul fata de o viziune sau o strategie pe termen lung nu ar trebui sa se faca in detrimentul flexibilitatii. Mai devreme sau mai tarziu, se va intampla ceva la care nu te-ai astepta, si va trebui sa raspunzi fara ezitare.

Un antreprenor de succes isi poate adapta planurile atunci cand se dovedesc impractice, facand rapid schimbarile necesare pentru a face fata oricarei noi dezvoltari.

5. Adevar

Cinstea nu este doar o virtute morala; este, de asemenea, o necesitate practica in lumea afacerilor. Angajatii, furnizorii, clientii si autoritatile de reglementare trebuie sa stie ca pot avea incredere in tine. Daca ei invata ca te-ai inselat, vor refuza sa coopereze cu tine, condamnand afacerea ta. Asadar, trebuie sa aveti o reputatie de onestitate si integritate, si nu exista nici o modalitate sigura de a asigura aceasta reputatie altfel decat prin sinceritate.

6. Angajati cu emotii

Inteligenta emotionala este indispensabila in lumea afacerilor. Emotiile tale  pot obtine cu usurinta o cale de luare a deciziilor, determinandu-te sa vezi o alegere incorecta pozitiva sau sa treci peste o problema intr-un mod optim. De asemenea, este important sa fii sensibil la emotiile angajatilor tai, sa intelegi cum influenteaza deciziile tale si sa te straduiesti  sa-i menti  fericiti si sanatosi.