Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le stii in privinta masinii de spalat este faptul ca, atunci cand speli, trebuie sa respecti etichetele articolelor vestimentare si mai ales sa setezi corespunzator ciclurile de spalare in functie atat de culoarea hainelor, cat si de materialul din care sunt facute.

Cum sa cureti la masina de spalat hainele de bumbac

Articolele vestimentare din bumbac sunt unele dintre cel mai intalnite si cumparate de catre romani. Indiferent ca iti cureti lenjeria cu una dintre cele mai bune masini de spalat haine, este indicat sa tratezi orice pete au mai aparut si ti se par mai dificil de indepartat la masina. Poti pune aceste haine intr-un vas cu apa rece si detergent special, pentru pete dificile. Ai grija cat detergent pui, pentru a nu distruge tesatura!

Atunci cand speli haine dn bumbac la masina de spalat, este indicat ca hainele albe si deschise la culoare sa le speli cu apa calda sau chiar fierbinte. Pentru hainele mai inchise la culoare, poti umple masina cu apa rece si seta un ciclu bland de spalare, pentru a spala culorile cat mai mult. De asemenea, indiferent de culoarea hainelor din bumbac, in privinta ciclului clatirii, este indicat ca acesta sa fie rece. Pentru a evita micsorarea hainelor (lucru pe care nu si-l doreste nimeni), este bine sa speli cu agitare minima.

Este foarte important sa gasesti si acel detergent si balsam care sa se potriveasca cel mai bine cu materialul de bumbac ( care nu este totusi un material atat de dificil de spalat si de clatit, precum ar fi lana). Este bine sa scuturi hainele din bumbac cand le scoti din masina de spalat, pentru a evita incretirea excesiva a acestora. Bineinteles, anumite materiale necesita sa fie calcate.

Cum sa iti cureti patura din bumbac 100% intr-o masina de spalat profesionala

Foarte multi romani cumpara lenjerie de bumbac. Specialistii ne sfatuiesc ca atunci cand spalam patura si in general lenjeria de bumbac sa nu mai punem si alte haine de aceeasi textura si culoare in masina, deoarece articolele de lenjerie sunt destul de greoaie si este bine sa fie spalate singure. Si in cazul lenjeriei din bumbac, este indicat sa folosesti un ciclu de apa rece al masinii de spalat, destul de bland. Cand ciclul se termina, este indicat sa scoti cat mai repede cu putinta patura din bumbac din interiorul masinii de spalat.