La fel ca telefoanele mobile si televizorul, un frigider este unul dintre acele lucruri pe care nu il iei niciodata in “serios” pana cand se intampla sa nu isi mai faca treaba. In acest sens, organizarea frigiderului pentru o eficienta maxima, depozitarea in siguranta a alimentelor si accesul facil la alimentele pe care le consumi cel mai des reprezinta aspecte importante in viata de zi cu zi.

Daca iti organizezi frigiderul mai bine, astfel gatitul va deveni o treaba usor de realizat, in loc de a fi o “corvoada” zilnica.

Un frigider este in principiu doar o cutie mare si rece cu cateva rafturi in ea, nu? Ei bine, se poate spune si astfel. Insa, acolo unde depozitezi alimente in frigider poate avea un impact destul de mare asupra duratei de valabilitate a acestora.

Cele mai multe frigidere marca Arctic, ca orice alte aparate frigorifice, au pete reci si calde, cu temperaturi care variaza intre 33 de grade si 38 de grade Fahrenheit. In general, in partea din spate a raftului interior, aerul este mai greu, iar in spatele raftului superior (cel mai aproape de ventilator si condensator), sunt cele mai reci pete, in timp ce la mijlocul usilor este cel mai cald. Modul in care iti organizezi alimentele in frigider trebuie sa se bazeze pe cat de reci trebuie sa fie pastrate aceste alimente.

Iata cateva sfaturi de baza cu privire la felul in care trebuie sa iti organizezi frigiderul!

Obtine un termometru pentru frigider

Exista o serie de lucruri care pot determina ruperea sau pierderea puterii de catre frigider. Deci, chiar si cu butonul de temperatura reglat la pozitia corecta, frigiderul tau ar putea fi mult mai cald decat ar trebui sa fie. Un termometru simplu cu ajutorul unui cadran te ajuta sa monitorizezi lucrurile pentru a te asigura ca temperatura frigiderului este cea corecta.

Transfera produsele alimentare in recipiente mai mici

Este bine sa pastrezi un teanc de recipiente din plastic pentru a stoca aproape toata hrana odata ce ai scos produsele alimentare din ambalajele originale. Aerul este inamicul majoritatii alimentelor si poate creste rata alterarii acestora. Transferandu-le in containere mai mici, nu numai ca minimizezi contactul cu aerul, dar acest fapt te ajuta si sa pastrezi frigiderul organizat, precum si sa umbli cu usurinta printre rafturi, atunci cand vrei sa gatesti/consumi ceva.

Pune etichete

De indata ce transferi alimentele intr-un recipient de depozitare mai mic, eticheteaza recipientul, folosind marcaje permanente.