Atunci cand trebuie sa te muti in casa noua, este important sa stii cum sa iti impachetezi in siguranta lucrurile. Televizorul este astfel un element care necesita o atentie deosebita in timpul ambalarii, deoarece este fragil. Trebuie sa il pregatesti in mod corespunzator si sa folosesti materialele potrivite pentru a il proteja. Insa, daca esti atent, televizorul tau poate fi ambalat si transportat in siguranta la noua ta locuinta.

Pregatirea televizorului pentru ambalare

In primul rand, trebuie sa indepartezi toate accesoriile si cablurile. Cand pregatesti televizorul pentru a fi impachetat, trebuie mai intai sa deconectezi televizorul si sa scoti cablul de alimentare, daca este posibil. Apoi scoate cablurile atasate la toate accesoriile, cum ar fi DVD playere sau dispozitive streaming. Rasuceste-le si leaga bobina impreuna cu o franghie sau o panglica.

Daca lasi cablurile atasate la televizor, acest lucru poate conduce la deteriorarea cablurilor sau a punctelor de fixare. Daca ai o multime de componente si cabluri, este o idee buna sa le etichetezi inainte de a le impacheta. Scrie pe fiecare cablu pentru ce este folosit. Acest lucru te va ajuta ulterior sa le reintroduci in televizor odata ce te muti.

Pune cablurile intr-o cutie separata sau in cutia pe care o utilizezi pentru a iti impacheta componentele. Punerea lor in aceeasi cutie cu televizorul le-ar putea deteriora daca se deplaseaza. Infasureaza cablurile atasate. Daca exista cabluri care nu pot fi detasate de televizor, trebuie sa le infasori cu usurinta.

Curata televizorul cu o carpa din microfibre. Acorda-ti timp pentru a curata tot praful si restul de pe televizor inainte de a-l impacheta. Pe masura ce muti televizorul, praful si murdaria ramase pe ecran ar putea sa il zgarie in timpul deplasarii.

Demonteaza-ti televizorul. Daca ai un televizor cu suport pentru perete, acesta trebuie dat jos. In mod obisnuit, trebuie sa detasezi mai intai televizorul din suport si apoi sa scoti suportul de pe perete dupa ce ai demontat televizorul.

Daca ai un televizor mare, este o idee buna ca cineva sa te ajute sa il demontezi, deoarece poate fi dificil de manevrat de unul singur.