Cine cauta un antrenor de viata?

Persoanele care solicita asistenta de la un astfel de mentor  sunt cele care intampina una sau mai multe obstacole inviata sau doar doresc sa se autodepaseasca. Aceste domenii sunt lucruri precum casatoria, antreprenoriatul, spiritualitatea, sanatatea si dezvoltarea de sine.

Cum sa devii un mentor de viata

A deveni mentor necesita instruire, educatie si experienta. Ar trebui sa urmati un curs pentru a putea avea experienta si pentru a ii putea instrui pe altii. Exista multe tipuri diferite de cursuri pentru coaching, in functie de domeniul dvs. de expertiza.

In prezent, nu exista legi care sa impuna certificarea, pozitia de mentor poate sa fie la fel de simpla precum infiintarea unui site web sau chemarea unor asociati care ar putea avea nevoie de ajutor inainte.

Oamenii care intra in coachingul de viata in aceasta maniera tind sa aiba o cariera de succes. Mentorii de obicei nu incearca sa gaseasca motivul pentru problemele cu succes. In schimb, ei sunt oameni care gandesc inainte si ii ajuta pe oameni sa isi planifice viitorul.

Unele calitati il ajuta pe un individ sa reuseasca ca mentor de viata mai mult decat altele, deoarece certificarea nu este necesara pentru a deveni un mentor  de viata de succes.