Definirea dezvoltarii personale

Dezvoltarea personala este procesul de imbunatatire prin obiceiuri si activitati constiente a bunastarii vietii. Este urmarirea cresterii personale pentru a spori calitatea vietii si pentru a va atinge visele si aspiratiile.

Categorii de dezvoltare personala

Concentrarea pe cateva categorii de dezvoltare personala, cum ar fi abilitatile personale, cresterea personala si puterea personala, pot crea obiceiuri pentru imbunatatirea personala. Cresterea personala se bazeaza pe educatie si abilitati. Societatea noastra tinde sa ii recompenseze pe cei care sunt peste medie. Cei care stiu mai mult decat media sunt de obicei platiti mai mult decat media. Prin educatie si experienta, va cresteti nivelul de calificare si capacitatea dvs. de a reusi in domeniul dvs. Exista 7 categorii principale de dezvoltare personala pe care majoritatea oamenilor se concentreaza.

Planul de dezvoltare personala

Daca doriti sa va atingeti obiectivele, a avea un plan detaliat este esential.

Am creat un sablon de plan personal de dezvoltare pentru a va facilita obiectivele.

Exista sase pasi principali in acest sablon care va vor ajuta sa luati masuri si sa masurati progresul.

Pasul 1: Scrieti o lista cu cele mai importante zece obiective pe care doriti sa le atingeti.

Pasul 2: Scrieti care din cele zece este cel mai important pentru dvs. si de ce.

Pasul 3: Notati o anumita cronologie pentru atingerea obiectivului.

Pasul 4: Scrieti punctele forte si slabiciunea.

Concentrati-va pe aproximativ trei din fiecare si apoi scrieti cum puterile dvs. va pot ajuta sa atingeti acest obiectiv si cum intentionati sa depasiti aceste slabiciuni.

Pasul 5: Scrieti actiunile pe care trebuie sa le luati pentru a-ti atinge scopul. Acestea pot fi lucrurile pe care trebuie sa le adaugati la rutina zilnica, precum si lucrurile pe care trebuie sa le eliminati.

A face acest lucru va va ajuta sa atingeti fiecare obiectiv mai repede.

Pasul 6: Acest pas este sa marchezi progresul tau. Notati ceea ce a functionat bine, ceea ce ati realizat, ce mai trebuie sa imbunatatiti si ce competente sau cunostinte ati castigat pe parcurs.