Jeff Bullas, maestru al obiceiurilor de dimineata (mare)

Cele trei obiceiuri pe care nu le-am putut face fara a fi stabilite cu rutina mea de dimineata. Asa cum primele mele activitati ma duc in grooverul de a face lucrurile. Rutina de dimineata este ca o rutina sanatoasa care te ghideaza spre ceea ce vrei sa obtii. Rutina mea incepe cu un dus care ma trezeste si ma energizeaza si apoi este facutul patul. Ar putea fi prea simplu … Dar functioneaza pentru marinarii si sigiliile marinei. Este o disciplina simpla pentru a incepe. Apoi este o cafea si o cana cu abur de lamaie si ceai de ghimbir. In cele din urma, stau jos si ma opresc pentru aproximativ 30-40 de minute de meditatie. In acest stadiu, nu mi-am deschis e-mailurile si nu mi-am verificat fluxurile sociale. Eu nu datorez lumii nimic. Nu exista obligatii de a raspunde la ceea ce pare, dar de multe ori nu este in planul de afaceri sau de viata … urgent.

Obicei 1: Invatare continua si citire

Cartile au fost atat o distragere a atentiei, cat si un loc de invatare de cand am invatat sa citesc. In fiecare zi consum continut citit. Adesea dimineata si cateodata noaptea. Cartile sunt distilatia deceniilor de invatare ale oamenilor inteligenti pasionati … Invatarile lor de viata. Cititi si absorbiti intelepciunea lor. Nu poti crea daca nu iti alimentezi mintea.

Obiceiul 2: au un loc pentru creatie

Am alocat un timp si un loc de creat. Un loc unde pot face „munca profunda” fara intreruperi. Joseph Campbell, faimosul autor al „Eroului cu o mie de fete”, la descris: „Creati un loc sacru”. Aveti un loc sacru, folositi-l si profitati de el. Aveti un loc in care sa nu va concentrati pe nimic altceva: nu prietenii, stirile sau ceea ce va datoreaza cineva. Utilizati doar spatiul pentru creatie. Cand incepeti prima data, nu se poate intampla nimic … Dar daca folosesti si profiti de ea, atunci se va intampla ceva. Acest obicei este locul in care va dezvaluiti intentia voastra pasionala. Este „auto-realizarea” ta, impartasita cu lumea.

Obisnuinta 3: Exercitiu

Ni sa spus intotdeauna ca mintea si corpul sunt separate. Realitatea este ca suntem o singura fiinta si este impletita. Deepak Chopra a numit-o „Mintea-corp”. Privind dupa corpul tau inseamna sa te misti. Daca nu o folositi, o pierzi si, pe masura ce inveti, realitatea asta va deveni evidenta. Am fost alergator toata viata pana acum 10 ani. Astazi sunt un ciclist de drum si de 4-5 ori. Endorfinele sunt drogul meu de alegere. Nu puteam face fara aceste obiceiuri.