Persoanele care mananca mai multe alimente fermentate au o anxietate sociala mai mica. Beneficiul este deosebit de remarcabil printre persoanele care sunt foarte nevrotice. De asemenea, persoanele neuropatice sunt predispuse la anxietate.

Alimentele fermentate care fac parte din dieta occidentala includ lapte, branza, iaurt si paine. Acestea contin de obicei probiotice, care sunt probabil in spatele beneficiului. Nutritionistii si psihologii sustin ca probioticele din alimentele fermentate schimba in mod favorabil mediul in intestin, iar schimbarile la nivelul intestinului influenteaza la randul lor anxietatea sociala.

Persoanele care consuma mai multe alimente fermentate si-au redus anxietatea sociala, cum de altfel persoanele care practica mai activitate fizica intensa se confrunta cu un risc scazut de anxietate sociala.

Un studiu recent arata ca adultii tineri care sunt predispusi la anxietate raporteaza mai putin anxietate sociala in cazul in care consuma frecvent alimentele fermentate cu probiotice.

Aceste rezultate initiale evidentiaza posibilitatea ca anxietatea sociala sa poata fi atenuata prin interventii nutritionale cu risc scazut, desi este nevoie de cercetari suplimentare pentru a determina daca cresterea consumului de probiotice determina in mod direct o reducere a anxietatii sociale.